הפעם, לסיום סדרת הפוסטים בנושא תוספי תזונה ואוטיזם אעסוק בנושא לכאורה שולי אבל חשוב: איך עושים את זה? איך מצליחים לתת תוספי תזונה לילדים עם אוטיזם כשחלק ניכר מהתוספים מגיעים בצורה של כמוסות לבליעה ורוב הילדים לא ממש מצליחים לבלוע כדורים.
אשתף אתכם מניסיוני האישי עם הבת שלי שלוקחת תוספי תזונה כבר כמה שנים, עוד לפני שלמדה לבלוע כדורים, ולא, לא היה קל בכלל בהתחלה. אם יש חלופה לתוסף התזונה בנוזל בטעם סביר - כמובן שעדיף אבל במקרים רבים פשוט אין. כדי ליישם את תכנית הפעולה שמובאת כאן תצטרכו להצטייד בהרבה סבלנות, נחישות, מיץ טעים ומזרקים של 5 מ"ל ללא מחט שאפשר להזמין באמזון או בכל אתר טוב אחר בלי שום בעיה.
להלן תכנית הפעולה:
אם יש מאכל כמו מעדן שהילדים שלכם ממש אוהבים ואין מצב שהם לא יאכלו את זה, אז לא כדאי לשים שם את התוספים פשוט בגלל שרוב הילדים על הרצף רגישים מאוד לשינוי בטעמים וזה עלול להרוס להם את הדבר האחד שהם תמיד היו אוכלים. אז מה כן? כדאי לפתוח את הכמוסות (כן, הן נפתחות יחסית בקלות) ולשפוך את התוכן לתוך נוזל אהוב כמו מיץ ענבים למשל שהוא מספיק מתוק, לערבב היטב ולתת לילד או לילדה ישר לפה בעזרת מזרק (ללא מחט כמובן) - מיד אחר כך לתגמל עם מאכל אהוב מאוד כמו סוכרייה קטנה. לא מאוד חינוכי, אני יודעת, אבל אפקטיבי במקרה הזה. חשוב גם להסביר להם מה קורה ושאתם נותנים להם משהו שיעזור להם להרגיש טוב יותר. במקרה של הבת שלי זה גם עזר לא פעם. בהתחלה היא הייתה ממש נלחמת איתי פיזית והייתי צריכה ממש בכוח לתת, זה היה סיוט לכל הנוגעים בדבר אבל מהר מאוד היא הבינה שזה לא כזה נורא ואפילו טעים והפסיקה להתנגד לגמרי עד כדי כך שהשנה היא אפילו ביקשה "תוספים" לפעמים. ככה היא קוראת לזה.
שלב 1 הצליח לכם? מעולה, אל תתגרו במזל על ידי העמסה של יותר מדי קפסולות בתוך מעט מדי נוזל...למדתי בדרך הקשה. עדיף לחלק לשתי כוסיות קטנות ולתת אפילו בהפרש של חצי שעה.
האם הילדה שלכם בולעת לאחרונה כל מיני דברים שלא כדאי לבלוע כמו סליים או פלסטלינה? אם כן, קודם כל להיזהר עם זה ו...ובכן...יש מצב שהיא מוכנה ללמוד לבלוע כדורים. לא תדעו אם לא תנסו. אפשר להיעזר בכוס מיוחדת שמסייעת לבלוע כדורים ומיועדת לילדים קטנים \ קשישים (ראו תמונה למעלה). כדאי להתחיל בהדרגה עם כמוסה אחת ולאט להעלות את הכמות עם כמה דקות הפסקה בין כמוסה לכמוסה. ניתן להיעזר גם בסרטונים שמראים איך לבלוע כדור, להראות לילד ולהסביר וכמובן לחזק לחזק לחזק עם משהו טעים אחרי שהם מצליחים. כדאי שזה לא יהיה ממתק שהם מקבלים בכל מקרה תמיד כי זה יכול לפגוע במוטיבציה שלהם.
זהו, הפעם לא התבססתי על מחקרים אלא בעיקר על ניסיוני האישי. בפוסט הבא אחזור לעדכן בכל מה שכדאי לדעת על ההתפתחויות האחרונות בחקר אוטיזם ואיך הן יכולות לעזור לילדים שלכם.
コメント